Pukis, salah sahiji kuèh tradisional anu rasana pelem tur amis. Cara ngadamelna dibeuleum lansung dina citakan husus, sanès dioven. Bentukna bulan sapotong. Warnana coklat di gigir, konèng di luhur. Luhurna tiasa dipurulukan coklat mèsès, parudan kèju, kismis, suuk, sareng sajabina.
Di handap ieu resèp pukis nu biasa dipraktèkeun ku Teh Aini Mardiyah Sukirno nu di posting di grup Pustaka Sunda:
Bahan-bahan:
2 gelas cipati kentel atanapi susu
300 gr gula bodas
4 siki endog
1 sdt ragi instan
500 gr tipung tarigu
50 gr mantèga dicairkeun
Carana:
Kocok gula sareng endog dugi kabeukah. Lebetkeun cipati/susu, tipung tarigu, ragi instan, sareng mantèga cair. Antepkeun salami sajam, teras dicitak. Ngalebetanana kinten tilu parapat citakan, supados henteu mudal.
Upami badè nganggo tambihan di luhurna, purulukeun bahan-bahan sapertos coklat mèsès atanapi kèju, saatos pukis ampir asak. Teras tutup deui citakan dugi ka pukis asak.
Pukis nu ngawitan dibeuleum bakal enggal asak, kumargi kitu kedah sering dipilari bilih tutung.
Wilujeng nyobi.
Di handap ieu resèp pukis nu biasa dipraktèkeun ku Teh Aini Mardiyah Sukirno nu di posting di grup Pustaka Sunda:
Bahan-bahan:
2 gelas cipati kentel atanapi susu
300 gr gula bodas
4 siki endog
1 sdt ragi instan
500 gr tipung tarigu
50 gr mantèga dicairkeun
Carana:
Kocok gula sareng endog dugi kabeukah. Lebetkeun cipati/susu, tipung tarigu, ragi instan, sareng mantèga cair. Antepkeun salami sajam, teras dicitak. Ngalebetanana kinten tilu parapat citakan, supados henteu mudal.
Upami badè nganggo tambihan di luhurna, purulukeun bahan-bahan sapertos coklat mèsès atanapi kèju, saatos pukis ampir asak. Teras tutup deui citakan dugi ka pukis asak.
Pukis nu ngawitan dibeuleum bakal enggal asak, kumargi kitu kedah sering dipilari bilih tutung.
Wilujeng nyobi.
0 comments:
Post a Comment