Sambel Godog biasa dijieun urang lembur lamun rék aya nu digawé (kuriak, nyawah jsb). Ieu aya resep kenging teh Yuyun Yulistiani.
Bahanna:
Bahanna:
*Nu diréndos.
Céngék, bawang beureum, uyah, gula beureum/kawung, tarasi jeung témpé atah. Takeranana diluyukeun. Témpé téh minangka pangentel, siga boléd/kentang dina karédok.
*Nu disiksik
Cabé héjo (siksik kira satengah séntian), tomat, daun bawang. Takeran diluyukeun.
Lengkepan ku salam, séréh jeung laja. Nu resep bisa ditambah pécin.
Carana:
Céngék, bawang beureum, uyah, gula beureum/kawung, tarasi jeung témpé atah. Takeranana diluyukeun. Témpé téh minangka pangentel, siga boléd/kentang dina karédok.
*Nu disiksik
Cabé héjo (siksik kira satengah séntian), tomat, daun bawang. Takeran diluyukeun.
Lengkepan ku salam, séréh jeung laja. Nu resep bisa ditambah pécin.
Carana:
Tumis kabéh bahan, minyakna dikira-kira wé. Teu kurang tapi teu nepi
ngaminyak pisan. Brus cai kira-kira sagelas balingbing. Godogkeun. Sing
remen dikulah-koléh bisi tutung handapna. Saat. Jait.
Sambel godog cocok kanggo sagala lalab. Atah atawa asak.
Sambel godog cocok kanggo sagala lalab. Atah atawa asak.
Katél urut nyambel godog bisa diabrusan sangu sacéntong dua céntong. Koléhkeun, itung-itung ngabersihan katél. Ngaranna lolongge. Sedap pisan.
Mangga wilujeng nyobian.
Mairan ku Google
Mairan ku Facebook